Taxaties Kunstwerken

Taxatie maakt het nemen van een beslissing makkelijker

Voor u als kunstbezitters is het belangrijk dat u weet wat de waarde van uw bezit is. Niet alleen voor de verzekering is een waardering zinvol maar ook als u gaat verkopen, kopen, veilen, schenken of bij een boedelverdeling, erfenis of bewind. Kennis betekent meer vertrouwen en maakt het makkelijker om een beslissing te nemen.

       

Zoals u weet is de waarde afhankelijk van een aantal belangrijke factoren zoals de kunstenaar, periode, techniek, staat, literatuur en herkomst. Maar ook beschikbaarheid en een gewijzigde belangstelling kan een waardering sterk beïnvloeden. Ook kan de waarde bij verkoop verschillen van de aankoopwaarde of het te verzekeren bedrag. Wij maken het voor u inzichtelijk. Onze mogelijkheden voor taxatie:


Taxatie in onze expositieruimte te Oirschot
U komt voor de taxatie met de werken naar onze expositieruimte te Oirschot. Kosten hiervoor bedragen 99,00 euro per uur. Indien wenselijk kunnen de bevindingen vastgelegd worden in een taxatierapport.

Taxatie bij u thuis
Wij komen naar u voor een taxatie. Kosten hiervoor bedragen 99,00 euro per uur, te rekenen vanaf vertrek in Oirschot. Indien wenselijk kunnen de bevindingen vastgelegd worden in een taxatierapport.

 

 

Mondelinge online taxatie
Op basis van de door u per mail of post verstrekte informatie wordt uw kunstbezit getaxeerd. Onze bevindingen worden telefonisch met u besproken. Kosten voor deze wijze van taxatie bedragen 60.50 euro voor het eerste kunstwerk en 35,00 euro voor elk volgend kunstwerk. Uitkomst van een mondelinge taxatie kan schriftelijk worden vastgelegd. Kosten bedragen dan 99,00 euro voor het eerste kunstwerk en voor ieder volgend kunstwerk 45,00 euro. Prijs groter aantal kunstwerken op aanvraag.

Zelf taxeren
De kunstdatabank van Kunstmakelaardij Metzemaekers geeft een overzicht van ruim 90.000 kunstwerken met prijsinformatie. Met een abonnement kunt u zelf beoordelen wat u kunstwerk waard is. Prijs vanaf 12,50 euro per dag.

Authenticiteitsverklaring
Hiervoor geldt een tarief tussen de 200,00 en 800,00 euro, afhankelijk van het benodigde onderzoek en belang. Onderzoek maakt geen deel uit van een taxatie.

Genoemde bedragen inclusief 21% btw. Mocht u nog meer willen weten dan kunt u ons mailen of bellen.

Zoek en koopopdrachten
Het zoeken, vinden en aankopen van het kunstwerk waar u naar op zoek bent

Collectiebeheer
Advies over de op- of afbouw van uw (bedrijfs)collectie


Renteloze lening
Het renteloos kopen van kunstwerken


Kunstdatabank
Een historisch verkoopoverzicht met richt en verkoopprijzen


Aftersale
Bieden op kunstwerken na de bemiddelingsperiode

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »

 

Wij zijn iedere donderdag en vrijdag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ander dagen na telefonische afspraak.