Renteloze kunstlening

Eind 2007 was er discussie of de renteloze lening (kunstkoopregeling) bij het kopen van kunstwerken in 2009 zou gaan verdwijnen. Gevreesd werd dat vooral jongeren daarom geen kunst meer zouden kunnen kopen. Kunstmakelaardij Metzemaekers introduceerde de ‘RentelozeKunstLening’ als alter- natief op de ‘kunstkoopregeling’.

Arno Mertens, Coral Reef
(Arno Mertens 4.750 euro. Aanbetaling 800 euro daarna 36 maanden 106,00 euro ).

Momenteel (eind 2007) maken 11.000 vooral jonge kunstkopers gebruik van de kunstkoopregeling. Uit onderzoek blijkt dat 41 procent van de ‘kunstkoopregeling’ -klanten zonder deze renteloze lening niets zouden hebben gekocht. Peter Metzemaekers: “De ‘RentelozeKunstLening’ als alternatief is een uitgelezen mogelijkheid om ons marktaandeel verder te vergroten. Vooral de jonge beginnende kunstkopers is een doelgroep waar we fors in willen investeren, ongeacht de interesse in hedendaagse, moderne of oude kunst”

De ‘RentelozekunstLening’ is in grote lijnen gelijk zijn aan de ‘kunstkoopregeling’. De lening is renteloos, minimaal / maximaal te lenen bedrag bedraagt 800 / 8.000 euro terug te betalen in maximaal 36 maandelijkse termijnen. De werken die via deze nieuwe regeling kunnen worden verkocht komen uit collecties van particulieren, bedrijven, kunstenaars en musea.

Een deel van de werken die Kunstmakelaardij Metzemaekers in de verkoop heeft komen voor verkoop via de regeling in aanmerking. Een greep uit dit aanbod vindt u hiernaast.

Indien u bijkomende wenst kunt u ons bellen op het nummer 0499 57 02 29 of mail.