Renteloze kunstlening

RentelozeKunstLening

In tegenstelling tot de KunstKoop regeling die gefinancieerd wordt door de overheid heeft Kunstmakelaardij Metzemaekers de RentelozeKunstLening. Hiermee zijn we eind 2007 gestart omdat er discussie was of de renteloze lening (kunstkoopregeling) zou gaan verdwijnen. Gevreesd werd dat vooral jongeren daarom geen kunst meer zouden kunnen kopen. Het grote voordeel is dat ook kunst van overleden kunstenaars via deze regeling kunnen worden verworven.


(Aaron van Erp 5.550 euro / 36 maanden 155,00 euro ).

Momenteel (eind 2022) maken vooral jonge kunstkopers gebruik van de RentelozeKunstLening. Uit onderzoek blijkt dat ruim 50% procent van de ‘RentelozeKunstLening’ -klanten zonder deze lening niets zouden hebben gekocht. Peter Metzemaekers: “De ‘RentelozeKunstLening’ heeft ons marktaandeel vergroot. Vooral de jonge beginnende kunstkopers is een doelgroep waar we fors in willen investeren, ongeacht de interesse in hedendaagse, moderne of oude kunst”

De ‘RentelozekunstLening’ is in grote lijnen gelijk zijn aan de ‘KunstKoop regeling’. De lening is renteloos, minimaal / maximaal te lenen bedrag bedraagt 800 / 8.000 euro terug te betalen in maximaal 36 maandelijkse termijnen met een aanbetaling van 20% van de aankoopprijs. De werken die via deze regeling kunnen worden verkocht komen uit collecties van particulieren, bedrijven, kunstenaars.

Een deel van de werken die Kunstmakelaardij Metzemaekers in de verkoop heeft komen voor verkoop via de regeling in aanmerking. Indien u bijkomende informatie wenst kunt u ons bellen of mailen.

 

Zoek en koopopdrachten
Het zoeken, vinden en aankopen van het kunstwerk waar u naar op zoek bent

Taxaties
Waardepalingen voor aankoop, verzekering, verkoop, balans of verdeling

Kunstdatabank
Een historisch verkoopoverzicht met richt en verkoopprijzen

Aftersale
Bieden op kunstwerken na de bemiddelingsperiode

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »

 

Wij zijn iedere donderdag en vrijdag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ander dagen na telefonische afspraak.