Mondelinge kunst Taxatie

Kunstmakelaardij Metzemaekers voert taxaties uit waarbij u de keuze heeft om mondeling en later ook schriftelijk te worden geïnformeerd. Opdrachten tot taxatie worden in behandeling waarbij u in eerste instantie telefonisch omtrent de uitkomst van de taxatie wordt geïnformeerd. Kosten voor een mondelinge taxatie bedragen € 60,50 voor het eerste kunstwerk en € 35,00 voor elk volgend werk (genoemde bedragen inclusief btw).

           

Gewenste informatie:

  • Foto van het schilderij
  • Detail van de signatuur en eventueel datering
  • detail van 2 markante delen van de voorstelling
  • Informatie over de techniek en drager
  • Afmeting (exclusief lijst)
  • Gegevens over de staat van het werk (gerestaureerd, gedoubleerd, beschadigd)
  • Telefoonnummer(s) waarop u bereikbaar bent

(Uitsluitend scherpe opnames bij daglicht gemaakt (zonder flitslicht) of professionele opnames worden in behandeling genomen. U kunt deze per post of mail aan ons verzenden.)

Na ontvangst van de taxatiegelden en de hierboven genoemde informatie wordt u telefonisch geïnformeerd over de taxatie. Indien u beslist een taxatierapport te laten opstellen, maar ook wanneer wij ons bij een mondelinge taxatie onthouden van een oordeel vanaf foto's, wordt u vervolgens verzocht met het kunstwerk naar Oirschot te komen. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Binnen een maand na beoordeling van het kunstwerk wordt het taxatierapport met de factuur toegezonden. Kosten voor het opmaken van een taxatierapport vindt u hieronder. Reeds ontvangen betalingen worden hierop in mindering gebracht.

Mondelinge taxatie met rapport. 
De bevindingen van een mondelinge taxatie kunnen schriftelijk worden vastgelegd. Kosten bedragen dan 99,00 euro voor het eerste kunstwerk en voor ieder volgend kunstwerk 45,00 euro. Prijs groter aantal kunstwerken op aanvraag.

Genoemde bedragen inclusief 21% btw. Mocht u nog meer willen weten dan kunt u ons mailen of bellen.

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »

 

Wij zijn iedere donderdag en vrijdag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ander dagen na telefonische afspraak.