1959: Het lyrische landschap van Jef Diederen

22 juli 2015

Jef Diederen had een bijzonder goed ontwikkeld gevoel voor kleur en ritmiek. Terugkerende thema's zijn het landschap, de poëzie en de muziek. Maar ook het engagement; zijn maatschappelijke betrokkenheid komt tot uitdrukking in werken die het Limburgse landschap en de mijnbouwgeschiedenis in herinnering roepen, maar ook de persoonlijke ontzetting over oorlog en geweld is door de kunstenaar steeds op gevoelige wijze vastgelegd.

In de laten jaren vijftig en begin jaren zestig wordt het figuratieve steeds meer geabstraheerd. Zijn interesse gaat meer en meer uit naar de vorm en kleur binnen een compositie. Diederens oeuvre is echter nooit geheel abstract geworden; bij hem is altijd een afdruk van een hand of voet aanwezig als een spoor van 'het afwezige'. Het schilderij 'Porto Venere II', titel verwijst naar een Italiaanse plaats, heeft de typisch abstracte en bonte compositie wat de werken van Diederen zo interessant maakt. Het werk is na telefonische afspraak in Oirschot te bezichtigen.

Jef Diederen 'Porto Venere II', 1959. Olieverf op board 29 bij 37 cm. Prijs 3.250,00 euro

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak