Kunst Taxaties

Zeven mogelijkheden om de waarde van uw kunstwerk te bepalen.

Voor de waardepalingen van uw kunstwerk voor aankoop, verkoop, verzekering, balans, successie of boedelverdeling bieden wij u de volgende mogelijkheden:

Taxatie. U kunt uw kunstwerk in Oirschot door ons laten taxeren. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Kosten hiervoor bedragen 75 euro inclusief taxatierapport voor het eerste kunstwerk en 45 euro voor elk volgend kunstwerk.

Verzameltaxatie. Waardebepaling met taxa-tierapport voor meerdere kunstwerken bij u thuis. Hiervoor geldt, ongeacht het aantal kunstwerken een basistarief van 600 euro plus een opslagpercentage berekend over de som van de getaxeerde waarde van de kunstwerken.

Zelf taxeren. De kunstdatabank van Kunst- makelaardij Metzemaekers geeft een overzicht van ruim 80.000 kunstwerken met prijsinformatie. Met een abonnement kunt u zelf beoordelen wat u kunstwerk waard is. Prijs vanaf 12,50 euro.

Mondelinge taxatie. Op basis van de door u per post of mail verstrekte informatie wordt uw kunstwerk getaxeerd. U wordt in eerste instantie telefonisch geinformeerd over de uitkomst ervan. Kosten voor deze wijze van taxatie bedragen 60,50 euro voor het eerste kunstwerk en 35 euro voor elk volgend kunstwerk (max 5 st).

Mondelinge taxatie met rapport. Uitkomst van de mondelinge taxatie wordt schriftelijk vastgelegd in een taxatierapport. Extra kosten voor het taxatierapport bedragen 25 euro voor het eerste kunstwerk en 10 euro extra voor elk volgend kunstwerk (max 5 st).

Hertaxatie. Bij Hertaxatie wordt een korting van 50% op de bovenstaande tarieven toegepast. Voorwaarden is dat de collectie ongewijzigd is en de voorgaande taxatie niet ouder is dan 3 jaar.

Authenticiteitverklaring. Hiervoor geldt een tarief tussen de 200 en 800 euro, afhankelijk van het benodigde onderzoek en belang.

 

Mocht u nog meer willen weten dan kunt u ons mailen of bellen op het nummer 0499 790 620.

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »

 

Iedere donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak