Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Vrijsen, Jeroen

Valkenswaard, 1975

Biografie: Jeroen Vrijsen

in 1995 begonnen met de studie aan Kunstacademie te 's-Hertogenbosch en deze in 2000 met succes afgerond te hebben. Na de academie heb ik volledig gestort op het schilderen, waarin een steeds grotere cohesie is ontstaan tussen inhoudelijkheid en schilderen.

Zijn werk komt tot stand en refereert aan filosofische beschouwingen over de maatschappij, waarin processen als stedelijke ontwikkeling, de architectuur, reclame of vergane glorie de belangrijkste onderwerpen zijn. hierin probeer hij een link te leggen tussen culturele identiteit, geschiedenis en toekomst van het mensdom.

Zo zijn stadsskeletten, auto`s, typografie en sinds kort speelvelden terugkomende elementen, die zijn kunst voeden. In schilderijen probeer hij altijd tot een evenwichtig (in serie of 1 schilderij) tot een eigenzinnig persoonlijke vraag in een beeldtechnische zin een diepere filosofische weerspiegeling te verbeelden.

Zo is bijvoorbeeld het vogelvluchtperspectief wat hij toepast, een schijnbare veronderstelling: er lijkt een overzicht op een bepaalde situatie, die de situatie kan verklaren, maar of deze er ook is?

Zie recensie Eindhovens Dagblad van 9 april 2015.

Lees verder
Aangeboden werken (8)
Werken in het archief (3)
Nieuws (6)
Signatuur

 

Iedere donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak