Tentoonstelling Anton Heyboer

P E R S B E R I C H T

Tentoonstelling Anton Heyboer in de expositieruimte van Kunststichting Metzemaekers in Oirschot

Van 3 april tot en met 16 mei zijn er bij Kunststichting Metzemaekers ruim 70 unieke werken te zien van Anton Heyboer uit de periode 1945-1970. De werken zijn bijeengebracht door een verzamelaar die begin jaren '90 zijn eerste Heyboer ets kocht. Hij kon aan naasten en verwanten niet uitleggen waarom hij door Heyboer's, met name oudere etsen, werd 'gepakt'. Hij begon zich te verdiepen in het werk van Heyboer. Niet alleen het proberen de werken te begrijpen vanuit Heyboer's gemoedstoestand maar ook wat critici schreven over zijn werk. Ook Heyboer's reputatie en commerciele activiteiten worden door de verzamelaar op de voet gevolgd.

Enkele jaren geleden was dit voor hem dan ook een reden om zijn gedachten, als vezamelaar, samen met een overzicht van zijn collectie in boekvorm uit te geven. In de loop van 2009 is het boek 'Anton Heyboer graficus van de 20ste eeuw / Overzicht van een particuliere collectie' gedrukt. Een interessant boek voor wie liefhebber is van het werk van Heyboer. U kunt het boek nu kopen tijdens de expositie van zijn Heyboer collectie.

Tevens is er bij Museum Kruysenhuis in hetzelfde pand de tentoonstelling te zien 'In het stille moment' met werken van Anton heyboer uit de jaren '70. Deze expositie is tot stand gekomen met de vrouwen Heyboer. Hierdoor is wederom in Oirschot een totaaloverzicht van het oeuvre en de ontwikkeling van Anton Heyboer te zien.

De opening wordt aanstaande zaterdagmiddag (3 april) om 15.00uur verricht door Willem de Winter, deskundige van het programma "Tussen Kunst & Kitsch", in het bijzijn van de dames Heyboer.

De expositieruimte van Kunststichting Metzemaekers en het Museum Kruysenhuis is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deze zijn, behalve op zaterdag en zondag, ook geopend op tweede paasdag en het volledige hemelvaartsweekend (donderdag t/m zondag). Toegang museum en expositieruimte: 3,50 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.

De expositieruimte van Kunststichting Metzemaekers ligt op een steenworp afstand van de Oirschotse Markt aan de Moriaan. Meer informatie: www.metzemaekers.com

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Bijlage: afbeelding van de Heyboer ets 'De juiste mens' uit 1967.

Zie ook:

/kunstnieuws/238/nieuwe-uitgave-anton-heyboer-graficus-van-de-20ste-eeuw.html
/kunstnieuws/242/expositie-anton-heyboer-in-het-stille-moment.html


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Peter Metzemaekers

Kunststichting Metzemaekers
Koestraat 2
5688 AH Oirschot
0499 790 620
06 285 95 222
www.metzemaekers.com

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »

 

Iedere donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak