Oneindige ruimte expositie Jeroen Vrijsen en Aagje Linssen

8 november 2021

Zondag, 19 december, gaat de kennismaken middag met Aagje Linssen en Jeroen Vrijsen gezien de afgekondigde lockdown niet door. De expositie 'Oneindige ruimte' is niet langer toegankelijk.

Deze duo tentoonstelling laat het recente werk zien van Jeroen Vrijsen en Aagje Linssen. Twee schilders met veel ontzag voor de natuur, en enige bezorgdheid over de invloed van de mens hierop. Bij het werk van Jeroen Vrijsen leidt dit vaak tot onheilspellende taferelen met een zekere voelbare dreiging. In het werk van Aagje Linssen wordt vooral een verbondenheid met de omgeving waarin ze zich begeeft getoondIeder werkt vanuit zijn persoonlijke visie om tot nieuwe werelden te komen, met als uitgangspunt, schilderen. En de mogelijkheden die dit afgebakende gebied geeft.

Te zien van 20 november tot en met 19 december 2021.
Iedere zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Andere dagen na telefonische afspraak

Openingswoord Liesbeth Schreuder

Jeroen Vrijsen (1975). In zijn werk speelt Vrijsen met ruimte, tijd en plaats. Hij zoekt in zijn schilderijen naar manieren om een breed scala aan ideeën geënt op wetenschappelijke of filosofische gedachtegangen te verbeelden. Hoe worden er oplossingen gevonden in deze tijd om ons menselijk reservaat te behouden? We're doomed...

Maar de werken kunnen ook hun oorsprong hebben vanuit het kleine, de directe wereld om hem heen. De posities die ingenomen worden, lijken niet een eenduidig idee van wereldbeeld te bevatten. Hij wil de kijker een richting geven, waarin die dan zelf zijn positie kan bepalen. 

Aagje Linssen (1981). De binnen en buitenwereld spelen een afwisselende rol in het werk van Aagje Linssen. De zichtbare werkelijkheid en de innerlijke belevingswereld lijken in elkaar over te vloeien. Sinds de zomer van 2020, is Linssen gaan werken met reflecties als uitgangspunt. Weerspiegelingen van licht op water. Het dansende karakter, de beweeglijkheid en continue verandering, de tijdelijkheid hiervan en daarmee ook van ons bestaan worden hierin weerspiegeld. Het water reflecteert de lucht en daarmee ook het universum. Het geeft een gevoel van nietig zijn, net als bij de zee of een sterrenhemel. 

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »

 

Iedere donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak