Bronzen beeld Toon Slegers (1929-2004) te zien op Art in Oisterwijk

30 mei 2017

Tot en met 18 juni zal het centrum van Oisterwijk het decor vormen van de tentoonstelling ´Me, Myself & Ik´. Art in Oisterwijk is een event dat voor iedereen, dag en nacht, gratis toegankelijk is en waarin een grote beeldententoonstelling de publiektrekker is. Bijzonder is dat de beeldende kunst aansluiting zoekt bij muziek, dans en film vanuit het thema identiteit waar de titel ´Me, Myself & Ik´ naar verwijst. In het weekend van 9 tot en met 11 juni krijgt dit event een extra dimensie met een festivalachtig programma rond muziek en dans.

Via onze bemiddeling is er een bijzonder beeld te zien van de brabantse kunstenaar Toon Slegers. In het kielzog van de Nederlandse expressionistische abstracte beeldhouwkunst vindt hij zijn eigen herkenbare vormentaal en handschrift.

Het getoonde beeld op dit event is typisch Slegers; grillig, abstract, asymmetrisch en dynamische. Lijkt intuïtief gegroeid, maar is welbewust gecomponeerd tot een proportioneel in balans gebrachte compositie. In Noord Brabant neemt Toon Slegers een apart positie in als een van de eerste “moderne” beeldhouwers die een niet-figuratieve maar een abstract expressionistische stijl hanteert. 

Verder zijn er op de Art in Oisterwijk beelden en objecten te zien van: Karel Appel, Arman, Armando, Caspar Berger, Arie Berkulin, Bierenbroodspot, Tom Claassen, Robert Combas, Jan Fabre, Sam Francis, Klaas Gubbels, Ewerdt Hilgeman, Rik van Iersel, John Isaacs, Theo Niermeijer, Pieter Obels, Ronald Westerhuis, Robin Winters, Pearl Perlmuter, Stephan Balkenhol, Cosima von Bonin, Ellen Brouwers, Jim Dine, Iris Le Rütte, Mark Titchner, Joost van den Toorn, Emo Verkerk, Rebecca Warren, Franz West en Yi Hong Zhuang.


 

 

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »