Rentelozekunstlening

28 november 2007
RentelozeKunstLening of kunstkoopregeling ?

De renteloze lening bij het kopen van kunstwerken gaat in 2009 verdwijnen. Gevreesd wordt dat vooral jongeren daarom geen kunst meer zullen kunnen kopen. De ‘RentelozeKunstLening' is het alternatief op de ‘kunstkoopregeling'. 

Minister Plasterk van OCW heeft het plan om de ‘kunstkoopregeling' af te schaffen. In de Miljoenennota staat dat het Rijk voornemens is om 0,8 miljoen euro te bezuinigen op deze aankoopregeling waarmee particulieren kunstwerken zonder extra kosten gespreid kunnen betalen.

Kunststichting Metzemaekers, actief als makelaar bij het bemiddelen van aan en verkoop van kunstwerken, komt met de ‘RenteLozeKunstLening' op het moment dat definitief vast komt te staan dat de bestaande regeling van OCW gaat verdwijnen.

Momenteel maken 11.000 vooral jonge kunstkopers gebruik van deze regeling. Uit onderzoek blijkt dat 41 procent van de ‘kunstkoopregeling'-klanten zonder deze renteloze lening niets zouden hebben gekocht. Peter Metzemaekers: "De ‘RentelozeKunstLening' als alternatief is een uitgelezen mogelijkheid om ons marktaandeel verder te vergroten. Vooral de jonge beginnende kunstkopers is een doelgroep waar we fors in willen investeren, ongeacht de interesse in hedendaagse, moderne of oude kunst".

De voorwaarden voor een ‘RentelozekunstLening' zal in grote lijnen gelijk zijn aan die van de ‘kunstkoopregeling'. De lening is renteloos, minimaal / maximaal te lenen bedrag bedraagt 800 / 8.000 euro terug te betalen in maximaal 36 maandelijkse termijnen. De werken die beschikbaar komen om via deze nieuwe regeling te worden verkocht komen uit collecties van particulieren, bedrijven, kunstenaars en musea.

Meer informatie over de regeling alsmede een overzicht van de beschikbare werken komt online beschikbaar op deze site. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen op het nummer 0499 790 620.

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »

 

Iedere donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak