Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Linssen, Aagje

Paramaribo, Suriname, 1981

Biografie: Aagje Linssen

In 2008 is Aagje Linssen afgestudeerd op de AKV/St. Joost te 's Hertogenbosch, met geschilderde tekeningen die haar innerlijke belevingswereld en de interactie met de buitenwereld weergaven. Notities van tijdelijke toestanden, noemt ze deze tekeningen. Het tekenen kwam voort uit het schrijven en evolueerde naar schilderen. Het lichaam, het landschap en de taal, zijn voornamelijk onderwerp. Waarmee ze intuïtief zoekt naar een manier om iets essentieels van het huidige moment, een herinnering of gevoel te verbeelden.

Vanaf 2008 organiseert ze samen met Jeroen Vrijsen jaarlijks een artist-in-residence in Tripkau (DE). Waarvoor ze een groep kunstenaars selecteren voor een korte werkperiode in een voormalige grenskazerne in Oost-Duitland. Met aansluitend twee exposities, in Hamburg (DE) en Eindhoven, waarbij ook een publicatie gepresenteerd over het werkproces en de presentatie.

In 2012 wint Aagje de AG-Kunstprijs. Een door het Academisch Genootschap te Eindhoven geïnitieerde prijs voor jonge kunstenaars.

Momenteel is ze, sinds de zomer van 2020, voornamelijk bezig met reflecties als uitgangspunt. Weerspiegelingen van licht op water. Het dansende karakter, de beweeglijkheid en continue verandering, de tijdelijkheid hiervan en daarmee ook van ons bestaan worden hierin weerspiegeld. Het water reflecteert de lucht en daarmee ook het universum. Het geeft een gevoel van nietig zijn, net als bij de zee of een sterrenhemel. Het landschap is nadrukkelijker aanwezig geworden in het werk. Ze werkt sinds deze serie met ei-tempera, een eeuwenoude techniek waarbij eigeel gemengd wordt met lijnolie en pigmenten. Ze spant haar doeken zelf op en behandelt deze voor met beenderlijm. 

Lees verder
Aangeboden werken (1)
Werken in het archief (2)
Nieuws (4)

 

Iedere donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak