Jacques Slegers verkoop

P E R S B E R I C H T

Oirschot, 16 februari 2009

Aankoopkansen op verkooptentoonstelling veelzijdig kunstenaar

Familie gaat kunstwerken Jacques Slegers verkopen voor zeer interessante prijzen.

Jacques Slegers (1936 - 2000) was een veelzijdig kunstenaar die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het Brabantse kunst en cultuurklimaat. Eind februari zal zijn artistieke nalatenschap worden verkocht.

De familie Slegers heeft Kunstmakelaardij Metzemaekers de opdracht gegeven om het oeuvre van Jacques Slegers te verkopen. De collectie bestaat uit enkele honderden tekeningen, aquarellen en olieverven uit de periode 1950-2000 welke niet eerder te zien zijn geweest. De belangrijkste reden om tot verkoop over te gaan is dat de familie de mening is toegedaan dat het werk ‘onder de mensen komt' en niet opgeslagen blijft.

Kunstmakelaardij Metzemaekers krijgt steeds meer verzoeken om kunstcollecties te verkopen. Ondanks de beperkte naamsbekendheid van Slegers bij het grote publiek is het werk van deze gedreven en veelzijdige kunstenaar artistiek gezien van een bovengemiddeld niveau. Peter Metzemaekers hierover: 'De collectie voldoet in kwalitatieve zin aan onze eisen maar heeft eigenlijk een te laag prijsniveau. Kunstwerken met een dergelijke prijs / kwaliteit verhouding moet je met een loep zoeken. Wij denken dat er een zeer brede belangstelling zal zijn waardoor een groot gedeelte van de collectie zal worden verkocht'.

Met de familie zijn we overeengekomen dat zijn artistieke nalatenschap kan worden verkocht voor prijzen waardoor iedereen in staat is om een werk van Slegers te verwerven. Bedragen voor tekeningen liggen tussen de 25 en 300 euro en schilderijen tussen de 100 en 2.500 euro.

De collectie is te bezichtigen in het laatste weekend van februari en de eerste twee weekenden van maart. Telkens van 13.00 tot 17.00 uur. Andere dagen na telefonische afspraak.


Zie ook:
Biografie Jacques Slegers
Meer over Jacques Slegers
Monografie Jacques Slegers
Retrospectieve Jacques Slegers

Voor meer informatie: 
Kunstmakelaardij Metzemaekers
Koestraat 2
NL-5688 AH Oirschot
0499 790 620
06 285 95 222
www.metzemaekers.com

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »

 

Wij zijn iedere donderdag en vrijdag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ander dagen na telefonische afspraak.