Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Ticheler, Pascale [4 ]

Enschede, 1967 - Amsterdam, 14 maart 2014

Biografie: Pascale Ticheler

Na haar opleiding aan de AKI te Enschede, studeerde Pascale Ticheler van 1990 tot 1992 aan de Rijksakademie van beeldende kunsten te Amsterdam. Kort daarna kreeg haar schilderkunst erkenning in vele solo- en groepspresentaties in binnen- en buitenland. De schilderijen en tekeningen van Pascale Ticheler zijn inmiddels te vinden in verschillende museumcollecties, vooraanstaande bedrijfscollecties en bij prominente particuliere verzamelaars in binnen- en buitenland, waaronder de collectie van de, toen nog, Prins van Oranje.

Haar omvangrijke, eigenzinnige en integere oeuvre kenmerkt zich door abstract geschilderde doeken van een buitengewone elegantie, waarin vloeibaarheid en beweging in de compositie al schilderend zijn ontstaan. Verwijzingen naar landschap en natuur wisselen zich af met het gevoel van de intimiteit van het menselijk bestaan. Pascale Ticheler's subtiel gekozen kleurenpalet heeft een vanzelfsprekende zeggingskracht, zowel in de sterke kleuren als in de variaties van wit. Haar schilderijen nodigen uit tot intens beschouwen, waarbij de stilte in het werk de ruimte geeft voor een eigen beleving van het beeld.

In haar eigen woorden: "Het schilderen beweegt zich voor mij in een wereld die voorafgaat aan mijn gedachten en het maakt gebruik van een taal die zich niet laat omzetten in woorden. Al doende leer ik hoe ik kijk, maar niet op zo'n manier dat ik alles begrijp van wat ik zie. Het is een open gevoel en die openheid is net als het leven. Ook daarin zijn onderlinge relaties en verbintenissen niet gebaseerd op totaal begrip, maar op het behouden en ontwikkelen ervan."

Lees verder
Aangeboden werken (1)
Werken in het archief (2)
Nieuws (2)
Signatuur

 

Wij zijn iedere donderdag en vrijdag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ander dagen na telefonische afspraak.