Ger Lataster: Schilder en landschapsmotief

5 april 2011

Een fraai abstract expressionistisch werk van Ger Lataster uit 1989 wat de titel meekreeg 'Schilder en landschapsmotief'. Het betreft een olieverf op doek met een afmeting van 100 * 100 cm. Het werk is gesigneerd en gedateerd en verkeert in een uitstekende staat. U kunt dit werk in Oirschot bezichtigen na telefonische afspraak (0499 790 620). Prijscategorie: 3.000 tot 5.000 euro.

Over Ger Lataster (Schaesberg 1920)
Lataster is een Nederlands kunstschilder, die meestal wordt gekarakteriseerd als abstract expressionist. Lataster, zoon van een mijnwerker, volgde de Kunstnijverheidsschool in Maastricht. Vervolgens ging hij naar Amsterdam om aan de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten te studeren (1941–2; 1946–8). Lataster wordt gerekend tot de zogenaamde "Amsterdamse Limburgers", waartoe ook Pieter Defesche, Jef Diederen en Lei Molin behoren.

In 1963 stond Lataster met Mari Andriessen, Nic Jonk, Theo Mulder en Wessel Couzijn aan de wieg van de alternatieve kunstopleiding Academie `63 (later Atelier `63 genoemd) te Haarlem, nu gevestigd als De Ateliers in Amsterdam. Motivatie tot dit initiatief was de wens om tegemoet te komen aan de behoefte van jonge kunstenaars om een periode te werken onder kritische begeleiding van meer ervaren kunstenaars. Bekende werken van Lataster zijn het schilderij `Spelende kinderen` (1954, opdracht gemeente Heerlen) en de monumentale plafondschildering voor het Mauritshuis in Den Haag (`Icarus Atlanticus`, 1987-88).

Zijn werk is vertegenwoordigd in een groot aantal museale collecties in binnen- en buitenland, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam. Lataster is een van Nederlands meest succesvolle kunstenaars van zijn generatie.

 

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »