Ger Lataster: Noir Branchu - 1962

11 juni 2012

Voortgedreven door de innerlijke drijfkrachten van zijn eigen kunst bereikt Lataster vanaf 1959-60 een volledig abstracte stijl, die met enig recht "action painting" genoemd kan worden. De laatste resten van zichtbare figuratie zijn verdwenen en het beeld wordt beheerst door een zo direkt mogelijke weergave van botsende krachten in onstuimig wervelende vormen.

'Noir Branchu' is een werk uit die action periode wat in '62 tentoon werd gesteld in de Galerie van Paul Fachetti in Parijs. Het werk verkeert in een goede staat en is zowel op de voor als achterzijde gesigneerd/gedateerd en meet 110 bij 95 cm. Na telefonische afspraak in Oirschot te bezichtigen. Prijs op aanvraag.

Willem Sandberg bracht in 1959 Lataster in contact met de Parijse galeriehouder Paul Facchetti. Diens belangstelling werd gestimuleerd door de aankopen van Latasters werk door een aantal grote musea en verzamelaars in de Verenigde Staten, zoals het Museum of Modern Art en het Guggenheim Museum in New York, het Carnegie Institute in Pittsburgh, het museum van Buffalo en het Fogg Art Museum van Cambridge. Voortaan vertegenwoordigt Facchetti Lataster in het buitenland en wordt zijn nieuwste werk regelmatig tentoongesteld in diens galeries in Parijs en Zürich. Via Facchetti vinden veel Latasters hun weg naar vooral Franse collectioneurs.
 

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »