Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Vrielink, Nico

Reusel, 1958

Biografie: Nico Vrielink

Nico Vrielink is in 1958 geboren in Nederland. Reeds op jonge leeftijd voelt hij zich tot een artistieke loopbaan aangetrokken. Zijn ouders schrijven hem in de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk en later in de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Eindhoven.

Met zijn kunstenaarsdiploma op zak vertrekt hij naar het Verre Oosten, meer bepaald naar Singapore waar hij Jeane ontmoet. Die ontmoeting zou in zijn leven een echt keerpunt betekenen. Jeane en Nico zijn na hun ontmoeting onafscheidelijk en zij loopt sinsdien als een rode draad door het werk van de kunstenaar heen.

Nico Vrielink werkt volgens de academische methode, d.w.z. van donker naar helder. Naast zijn Jeane ligt een ander thema hem bijzonder na aan het hart: de Oosterse mystiek, een serene reproductie van de stilte en van het innerlijke. Ook Jeane wordt gaandeweg steeds serener en gereserveerder op doek gebracht en ook de decors worden steeds sterker door mystiek doordrenkt.

Het werk van Nico Vrielink wordt wereldwijd verkocht en geëxposeerd: Wenen, Amsterdam, Antwerpen, Kortrijk, Las Vegas, New York, Singapore, Miami, Frankfurt, Los Angeles, Rotterdam, Djakarta, Gent, San Francisco, Knokke, Berlijn, BostonÂ… en indrukwekkende lijst die nog steeds aan streke groei onderhevig is. Het werk van Nico Vrielink maakt deel uit van belangrijke Museum, bedrijfs- en privé collecties en er zijn inmiddels 6 boeken verschenen over het werk en het leven van deze kunstenaar.

Lees verder
Aangeboden werken (1)
Werken in het archief (3)