Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Bauer-stumpff, Jo

Amsterdam, 22 maart 1873 - Amsterdam, 19 december 1964

Biografie: Jo Bauer-stumpff

Johanna (Jo) Bauer-Stumpff was een Nederlandse schilder en tekenaar. Bauer-Stumpff was een dochter van Willem Stumpff, directeur-gérant bij het Koninklijk Nederlands toneel, en Anna Catharina Margaretha Klinkert. Ze behaalde de akte M.O. tekenen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers en studeerde vervolgens onder professor August Allebé aan de Rijksakademie van beeldende kunsten (1894-1900), waar ze van een loge gebruik mocht maken. Ze gaf een tijdje zelf les. Bauer wordt gerekend tot de Amsterdamse Joffers, met onder anderen Lizzy Ansingh, Suze Robertson en Marie van Regteren Altena.

In 1902 trouwde ze met de schilder Marius Bauer (1867-1932), het huwelijk bleef kinderloos. Het paar bewoonde Villa Stamboel in Aerdenhout en woonde vanaf 1916 in Amsterdam. Het paar reisde geregeld naar het buitenland. Ze stopte na het huwelijk met schilderen en verzorgde voor haar man de zakelijke kant van het kunstenaarschap.[2] Na diens overlijden pakte ze zelf de kwast weer op. Ze schilderde vooral stillevens en portretten. Werk van haar bevindt zich in de collecties van onder andere het Gemeentemuseum Den Haag en het Singer (Laren).

Lees verder

Kunststromingen: Amsterdamse Joffers

Werken in het archief (17)

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak