Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Vught, Reinoud van [4 ]

Goirle, 1960

Biografie: Reinoud van Vught

Van Vught volgde een opleiding van 1979 tot en met 1984 aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda. Hij woont en werkt in Goirle.

Hij werkte onder meer samen met Marc Mulders. Reinoud van Vught maakt ook deel uit van de Tilburgse School (Paul van Dongen, Guido Geelen, Marc Mulders, Ronald Zuurmond). Zijn laatste werken zijn abstracte werken van geïnspireerd uit de natuur. Ze hebben warme kleuren en hebben een heftig gebruik van verf die dik is opgezet.

In de manier waarop Reinoud van Vught de verf op het doek ordent, in de textuur, de huid van het schilderij, herkennen we de invloed van de dynamische penseel- en pennenstreken van Van Gogh. Net als de oude meester kopieert hij de natuur niet, maar brengt die in de verf steeds opnieuw tot leven. Van Vughts creaties zijn het resultaat van een gedreven schilderkunstig zoeken, waarbij het werk van zijn voorgangers en de waarneming slechts tot aanleiding dienen. Gaandeweg het proces, waarin hij vrij experimenteert met de zeggingskracht van de verf, ontstaan krachtige voorstellingen die de essentie van de natuur in zich dragen. Zo maakt hij indrukwekkende bloemstukken waar de kleuren van af spatten. Op de tentoonstelling wordt in een korte filmpresentatie zijn werkwijze verbeeld.

Lees verder

Kunststromingen: Tilburgse school

Werken in het archief (1)