Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Vermeulen, Alex

Eindhoven, 9 december 1954

Biografie: Alex Vermeulen

Alex Vermeulen is een Nederlands kunstfotograaf, beeldhouwer, tekenaar, en mediakunst- en videokunstenaar. Hij werkte aanvankelijk in Eindhoven en Amsterdam. Sinds 2014 woont en werkt hij in Bali en New York. Vermeulen is autodidact en begon zijn loopbaan als kunstfotograaf. Het Van Abbemuseum in Eindhoven heeft een serie foto's van hem in de collectie. Hij schreef in de jaren tachtig en begin jaren negentig verschillende filmboeken.

In 1996 vond een grote solotentoonstelling van zijn werk plaats in het Stedelijk Museum in Amsterdam met als titel Fuga futuri. Naast een expositie van zijn werk, waren er een videokunst-installatie en een documentaire te zien en kwam er een boek uit dat hij samen met het museum uitgaf. In 1999 volgde een expositie in het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen.

Zijn werk werd getoond in galeries en staat op een aantal plaatsen in de open lucht, onder andere in Amersfoort, Terneuzen, Rijswijk, Diemen en Heeten. Hij werkt onder de pseudoniemen SOH (States Of Humanity) en The Syndicaat Foundation.

Lees verder
Werken in het archief (2)

 

Iedere donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak