Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Singer , William Henry

Pittsburgh, Pennsylvania, 5 juli 1868 - Olden, Noorwegen, 29 december 1943

Biografie: William Henry Singer

William Henry Singer Jr. was een Amerikaans kunstverzamelaar. Singer was de zoon van de staalmagnaat William Henry Singer (Singer and Nimick Company) uit Pittsburgh.

Singer en zijn echtgenote Anna Spencer Brugh (1878-1962) verhuisden van Maine (daar schilderde hij kustgezichten met schepen) naar Parijs met zijn vriend, de Amerikaanse beeldhouwer-schilder Martin Borgord. In Parijs hoorde hij van het Larense schildersdorp in Nederland en hij besloot om in 1901 daarheen te gaan. In de omgeving van Laren schilderde hij enkele Gooise landschappen, maar na enige tijd verloor hij zijn inspiratie. In 1904 gingen hij en Borgord naar Noorwegen om daar te schilderen.

Singer heeft altijd zijn Amerikaanse nationaliteit behouden, ook al was zijn persoonlijk leven sterk gebonden aan Laren en de Larense kunstenaars. Het echtpaar liet in 1911 villa De Wilde Zwanen bouwen, onderdeel van het huidige Singer museum en theater.

Lees verder
Gevraagde werken (1)
Werken in het archief (28)

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak