Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Sanders, Har [4 ]

Den Haag, 16 mei 1929 - Oude Pekela, 12 mei 2010

Biografie: Har Sanders

Har Sanders was een Nederlandse kunstenaar. Sanders studeert - na zijn vervangende dienstplicht in de Rijks Psychiatrische Inrichting te Eindhoven - vanaf 1953 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. In 1958 behaalt hij zijn diploma in de richting 'illustratief'.

Tijdens zijn vervangende dienstplicht ontmoet hij in 1950 mede-dienstweigeraar (en latere kunstenaar) Frank Letterie, die hij instigeert om te gaan tekenen. Letterie ontwikkelt zich in de jaren erna tot beeldhouwer. In 2003 exposeren beiden in het museum voor figuratieve kunst 'De Buitenplaats' te Eelde.

Har Sanders maakt onder meer zeefdrukken, schilderijen, tekeningen, linoleumsneden en etsen. Nadat hij lange tijd woonde en werkte in Stiphout (Noord-Brabant) en daarna in Bad Nieuwescha en Oude Pekela.

In oktober 2007 werd in het Helmondse Speelhuis een expositie geopend van het werk van Sanders. Ter gelegenheid hiervan verscheen het boekje 'Har Sanders en Helmond'. In 't Speelhuis bevindt zich een tentdoekschildering op de wand en het plafond van achthonderd vierkante meter, waardoor men zich in een tent waant.

Lees verder
Gevraagde werken (2)
Werken in het archief (30)
Signatuur

 

Wij zijn iedere donderdag en vrijdag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ander dagen na telefonische afspraak.