Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Räder, Eva

Ochsenhausen, 1978

Biografie: Eva Räder

Eva Räder studeerde aan de kunstacademie in Berlijn onder Georg Baselitz en Daniel Richter. In 2006-2008 studeerde ze aan De Ateliers in Amsterdam. 

In haar expressieve, figuratieve schilderkunst toont de in Zuid-Duitsland geboren Eva Räder een panopticum van het bestaan. De in Berlijn wonende Baselitz-studente onderzoekt in haar schilderijen de grensgebieden tussen de binnen- en buitenwereld. Hoewel de expressieve stijl van Eva Räder verder gaat dan het schilderen van het gladde en puur oppervlakkige mooie, ontvouwt de rijke kleurstelling van haar werken een zeer esthetische aanwezigheid. Haar deels grootformaat werken onthullen een zeer persoonlijk, sensueel waarneembaar schilderkunstig gebaar. De getoonde mensen, planten, dieren en objecten suggereren iets verhalends, zonder dat de kijker de beelden volledig ontcijfert. Er ontvouwt zich een eigen mystiek. Het is een reflectie op de wereld, een benadering van de realiteit van onze innerlijke wereld, weerspiegeld in de contemplatie van wat ons omringt. Het schilderij van Eva Räder is het mooiste bewijs van de suggestieve kracht van de figuratieve schilderkunst, die zich in het heden steeds weer laat gelden.

Lees verder
Aangeboden werken (1)
Signatuur

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak