Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Minderman, Willem

Leiden, 13 augustus 1910 - Den Haag, 24 juli 1985

Biografie: Willem Minderman

Willem Minderman was een beeldend kunstenaar van de Nieuwe Haagse School. Minderman volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij was een leerling van Henk Meijer en Arnold Smith. Later gaf hij zelf les aan de Academie. Minderman was lid van Pulchri Studio.

Minderman was schilder, tekenaar en etser. Hij werd o.a. bekend door de vele etsen die hij van Den Haag maakte en zijn etsen voor de uitgaven van De Haagse Etsclub. In 1955 werd Stadsherstel Den Haag opgericht. Hiervoor maakte Minderman voor de Stichting Monumentenfonds twee etsen van de Oude Molstraat, die tevens het logo van Stadsherstel Den Haag vormen. Hij werkte in 1972 mee aan de uitgave van het boekje Schelpen, in 1976 aan de uitgave van Onkruid en was in 1984 samen met Simon Koene, Han van Hagen en Dirk van Gelder betrokken bij de oprichting van De Haagse Etsclub.

Minderman nam deel aan de vele tentoonstellingen die door De Haagse Etsclub georganiseerd werden, o.a. in het Gemeentemuseum Den Haag, het Drents Museum in Assen, het Gemeentemuseum in Arnhem en het Institut Néerlandais in Parijs. In 2008 werd bij Pulchri een tentoonstelling gehouden van Minderman, Herman Berserik en Dirk van Gelder. Zijn werk bevindt zich in het Prentenkabinet van het Rijksmuseum in Amsterdam, het Gemeentemuseum Den Haag en in vele particuliere collecties.

Lees verder

Kunststromingen: Verve

Werken in het archief (3)
Signatuur

 


Expositieruimte iedere donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak