Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Kuijpers, Theo [3 ]

Helmond, 1 januari 1939

Biografie: Theo Kuijpers

Theo Kuijpers volgde de Eindhovense Academie voor Industriële Vormgeving, afdeling reclameontwerpen.

Zijn reizen naar Suriname en Marokko leverden aanvankelijk de voeding voor zijn werk, dat vanaf de eerste jaren werd beïnvloed door de materieschilderkunst. Rond 1972 wordt het land van herkomst, het Brabantse agrarische milieu, de bron voor zijn nieuwe werk. Hij gaat assemblages maken uit voorwerpen en materialen afkomstig van het boerenland, zoals lood, varkensblaas en zeildoek. Een bezoek aan Australië (1979) brengt invloeden van de Aboriginal kunst in zijn werk.

Een verblijf van een half jaar in New York bij het legendarische PS One (te danken aan een beurs van het toenmalige Ministerie van CRM) brengt hem in direkt kontakt met de grote meesters van abstrakt expressionisme en colourfield painting. Zijn eigen intuïtie zal altijd een belangrijke rol spelen in het werk van Kuijpers. Dit geldt zowel voor de assemblages, die hij tot ongeveer 1980 maakte, als voor zijn kleurenlitho's en zijn schilderijen. Zijn voorliefde voor de materiekunst, die onder meer door zijn rondreis naar Marokko was ontstaan, is daarin nog steeds terug te vinden.

 

 

Lees verder
Aangeboden werken (7)
Werken in het archief (54)
Nieuws (1)
Signatuur

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak