Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Gubbels, Klaas [3 ]

Rotterdam, 19 januari 1934

Biografie: Klaas Gubbels

Klaas Gubbels (Rotterdam 19 januari 1934) is een Nederlands kunstenaar, op dit moment woonachtig in Arnhem. Het meest bekend is hij met zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen.

In de jaren 50 volgt Klaas verscheidene opleidingen. Zo volgt hij van 1949 tot 1951 aan de Technische school in Rotterdam een opleiding reclameschilderen, van 1951 tot 1952 een avondcursus aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en studeerde hij van 1952 tot 1958 aan academie `‘Kunstoefening’ te Arnhem, waarnaast hij ook avondlessen in beeldhouwkunde volgde.

In verloop van tijd werden zijn kunstwerken steeds abstracter. Sommige mensen zullen zijn werk in eerste instantie als eenkennig omschrijven, vanwege het beperkte aantal aan visuele thema`s, maar dit is juist ook weer de kracht en charme van zijn kunstwerken. Daarnaast gebruikt hij voor deze onderwerpen een veelvoud aan technieken en materialen, zoals fotografie, litho, houtsnede, wandschildering, collage, objet trouvé, glas en metaal.

Zijn werk heeft raakvlakken met kunstwerken van kunstenaars als Giorgio Morandi en Amedeo Modigliani en lijkt beïnvloed door Marcel Duchamp, Man Ray en George Segal.

Lees verder

Kunststromingen: Nada

Aangeboden werken (1)
Werken in het archief (171)
Nieuws (1)

 

Iedere donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak