Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Didderiëns, Dré

Roermond, 1958

Biografie: Dré Didderiëns

Dré Didderiëns studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg, Fotografie bij Prof. G. v/d Heuvel, Schilderen bij Prof. T.H. van Amstel en Visuele kunst bij Prof. T. van Kimmenade, waarna hij een stipendium voor Crawford college of Art and Design in Cork Ierland kreeg. Hij verbleef elf jaar in het buitenland (Ierland, Duitsland, Turkije) en hield zich bezig met o.a. fotografie, beeldende kunst en het componeren van muziek. Terug in Nederland realiseerde hij zijn debuuttweeluik 'Met de trein door de straat' / 'Treintjes en konijntjes', waarmee hij het Filmfestival in Gorinchem won. Sindsdien houd hij zich bezig met documentaires, fotografie, installaties en korte films.

Met zijn maatschappelijke thema's wil hij de mensen dichter bij de soms harde en meedogenloze realiteit brengen.
Hij zegt verwarring te willen scheppen en gevoelens te willen oproepen, zodat mensen met zichzelf worden geconfronteerd. Ook getuigt hij, dat hij tegendraads en eigenwijs is, het onbekende niet schuwt en al het nieuwe wat op zijn pad komt, koestert. Het weigeren van het doen van concessies behoort tot zijn credo. Hij streeft ernaar om kunstzinnige documentaires en films te maken, die dicht bij zijn fantasie- en gevoelswereld liggen. Hij durft ze daadwerkelijk ook zo te realiseren, wat absoluut resulteert in eerlijke films.

Lees verder
Aangeboden werken (1)
Nieuws (2)

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak