Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Daniels, Rene [3 ]

Eindhoven, 1950

Biografie: Rene Daniels

René Daniëls is een Nederlandse kunstenaar. Tot 1976 was hij student aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in 's-Hertogenbosch.

Daniëls exposeerde voor het eerst te Düsseldorf in 1977. Hij voegde zich niet bij de Nieuwe Wilden die in die jaren en vogue waren, maar sloot aan bij een traditie waarin de nadruk ligt op de relatie tussen taal en beeld, zoals bij Marcel Broodthaers en later ook bij Hugo Debaere en Jan Van Imschoot.

Begin jaren tachtig deed René Daniëls mee aan tententoonstellingen als Westkunst in 1981 in Keulen, Zeitgeist in 1982 in Berlijn, documenta 7 in 1982 in Kassel.

Vanaf 1985 schilderde hij veel doeken over het tentoonstellen. In de jaren tachtig was hij internationaal bekend en werd zijn werk goed verkocht. Eind 1987 maakte een hersenbloeding echter een einde aan zijn korte schilderkunstige loopbaan. Hij heeft sindsdien last van ernstige motorische stoornissen. Ofschoon hij nog steeds tekent heeft hij het niveau van vroeger nooit meer gehaald, en bovendien is de communicatie met anderen moeilijk geworden. Vanaf 2006 woont hij in Eindhoven en schildert hij weer.

Lees verder
Aangeboden werken (3)
Gevraagde werken (1)
Werken in het archief (61)
Nieuws (1)
Signatuur

 

Wij zijn iedere donderdag en vrijdag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ander dagen na telefonische afspraak.