Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Coppens, Joep

Eindhoven, 19 december 1940 - Vlierden, 6 maart 2024

Biografie: Joep Coppens

Josephus Godefridus Maria (Joep) Coppens is een Nederlandse beeldhouwer. Coppens woont met zijn vrouw, de kunstschilderes en schrijfster Els Coppens-van de Rijt, in Vlierden bij een stenen beltmolen met de naam Johanna Elisabeth, vernoemd naar zijn vrouw. Joep Coppens is de zoon van de Eindhovense kunstfotograaf Martien Coppens. Hij is vrijwillig molenaar in de gemeente Deurne.

Eind vijftiger jaren startte hij met het vervaardigen van zijn beeldhouwwerk, na één jaar studie aan de Eindhovense Academie voor Industriële Vormgeving, zijn opleiding aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten de Jan van Eyck Academie onder leiding van de beeldhouwer Fred Carasso in Maastricht en zijn atelierstudies aan de Ateliers '63 bij Wessel Couzijn. Hij laat zich inspireren door organische vormen uit de natuur. Hij maakt zowel figuratieve als abstract-figuratieve en geheel abstracte beelden, merendeels in brons uitgevoerd en altijd met een diepere symboliek.

Joep Coppens woont en werkt in zijn ateliers bij het huis en de molen Johanna Elisabeth in Vlierden, die hij zelf 28 jaar draaiende gehouden heeft. Hij is nog altijd actief. Aan huis heeft hij een beeldentuin en de expositieruimte 'Molenrijn' die op (telefonische) aanvraag te bezichtigen zijn. Verspreid door de gemeente Deurne (en daarbuiten) staat een aantal beelden van Joep Coppens, onder meer bij basisschool de Piramide en in het Pastoor Roespark.

Lees verder
Aangeboden werken (1)
Werken in het archief (9)

 

Wij zijn iedere donderdag en vrijdag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ander dagen na telefonische afspraak.