Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Buck, Victor de

Brugge, 14 augustus 1855 - Sint-Niklaas, 24 augustus 1916

Biografie: Victor de Buck

De Belgische kunstenaar Victor De Buck was een tijdgenoot van Vincent van Gogh. Hij werkte in het Kempische dorp Bladel en hoort bij de eerste generatie kunstenaars die foto's gebruikten als studiemateriaal voor schilderijen.

De Buck romantiseerde net als Van Gogh het onbedorven volksleven. Hij beeldde het liefst de plattelandsbewoners uit, die nog op een ouderwetse manier leefden. Met zijn 'photografisch toestel' trok hij erop uit om boeren op het land te fotograferen. Hun doel was deze taferelen ongedwongen vast te leggen. Dat de technische kwaliteit daaronder leed, nam hij op de koop toe. Er zijn vele overeenkomsten aan te wijzen tussen de foto's van de Buck als fotograaf en de tekeningen en schilderijen van Vincent van Gogh uit zijn Brabantse periode. Hij koos vaak dezelfde standpunten, had belangstelling voor dezelfde details en een voorkeur voor werkende mensen of mensen die juist in rust waren, moe van de harde arbeid.

Lees verder
Werken in het archief (1)
Signatuur

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak