Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Boffo, Roberta

1986

Biografie: Roberta Boffo

Roberta Boffo is een Italiaanse kunstenaar, woont en werkt in het kleine stadje Motta di Livenza, in Treviso, Italië. Haar favoriete technieken zijn inkt op papier en acryl op canvas, die zijn verweven tot zeer gedetailleerde, subtiel monochromatische kunstwerken die een venster vormen op haar 'horror vacui' en haar obsessieve liefde voor eenvoud, uitdaging en de ruimte tussen pijn en plezier.

Ze was al vanaf jonge leeftijd een fervent ontwerper toen werkte ze al voor het modebedrijf van haar ouders in Oderzo, in de regio Veneto. In haar tienerjaren ging ze Chinese en Aziatische talen en culturen studeren aan de Ca' Foscari Universiteit van Venetië, wat haar in 2008 naar Beijing, China bracht. In Beijing studeerde ze bedrijfskunde en marketing aan de Capital Normal University daarna verhuisde ze in 2015 naar Hong Kong. Daar vestigde Roberta haar kunststudio en galerie waar ze fulltime werkte als professioneel kunstenaar. Nadat haar eerste soloshow in juni 2018 in Hong Kong een succes was, heeft Roberta deelgenomen en haar werk getoond in verschillende tentoonstellingen en shows, waaronder de Asia Contemporary Art Show en de Affordable Art Fair Hong Kong. In december 2022 verhuisde Roberta haar studio naar haar geboortestad Motta di Livenza in Italië.

Lees verder
Werken in het archief (1)
Signatuur

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak