Verklaringen authenticiteit

Het is niet altijd duidelijk of een werk authentiek is. Het kan gemaakt zijn door een leerling of in een latere periode gekopieerd. Indien feiten hieromtrent bekend zijn dan neemt Kunstmakelaardij Metzemaekers deze over in haar bestanden. De thermen die Kunstmakelaardij Metzemaekers hierbij gebruikt komen overeen met die in de kunstmarkt gelden.

Authenticiteits-Verklaring

Een kunstwerk gecatalogiseerd met een 'authenticiteits-verklaring' betekent dat het in opinie van het veilinghuis/ Kunstmakelaardij Metzemaekers en/of onafhankelijk deskundige vrijwel zeker een werkt betreft van genoemde kunstenaar. In de omschrijving staat doorgaans de naam van de deskundige die het werk beoordeeld heeft vermeld.

Toegeschreven

Dit betekent dat het in de opinie van het veilinghuis/Kunstmakelaardij Metzemaekers waarschijnlijk een werk van genoemde kunstenaar betreft. Het is mogelijk dat in de omschrijving de naam van de deskundige opgenomen is die het werk beoordeeld heeft.

Atelier van

Een werk gecatalogeerd als 'Atelier van' is hoogstwaarschijnlijk een werk uit het atelier van genoemde kunstenaar. Het kan, maar hoeft niet onder zijn leiding zijn gemaakt.

Omgeving van

Een werk gecatalogeerd als 'Omgeving van' betekent in opinie van het veilinghuis/ Kunstmakelaardij Metzemaekers dat het kunstwerk gemaakt is, door een andere kunstenaar onder zijn directe invloed in de periode dat de kunstenaar leefde.

Navolger van

Een werk gecatalogeerd als 'Navolger van' betekent dat in opinie van het veilinghuis/Kunstmakelaardij Metzemaekers het kunstwerk gemaakt is door een andere kunstenaar (niet onvermijdelijk zijn leerling) in de stijl van genoemde kunstenaar in (nagenoeg) dezelfde tijd.

Manier van

Een werk gecatalogeerd als 'Manier van' betekent in opinie van het veilinghuis/ Kunstmakelaardij Metzemaekers dat het kunstwerk gemaakt is door een andere kunstenaar in de stijl van genoemde kunstenaar, echter vervaardigt in een latere periode.

School van

Een werk gecatalogeerd als 'School van' betekent dat in opinie van het veilinghuis/ Kunstmakelaardij Metzemaekers dat het een werk betreft die dezelfde naam draagt als de plaats of land en in combinatie met een datering. Bijvoorbeeld Hollandse school XVIe eeuw, vervaardigt in Holland in genoemde eeuw.

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »