Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Yperen, Gerrit Willem Van

Hillegersberg, 14 januari 1882 - Barbados, 1955

Biografie: Gerrit Willem Van Yperen

Gerrit Willem van Yperen was een Nederlands kunstschilder. Hij was leerling aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam o.l.v. Alexander van Maasdijk. Zijn studiegenoten waren Marius Richters en Henri Boot.

Van Yperen schilderde, aquarelleerde (ook gouaches), tekende en etste. Hij maakte portretten en nauwkeurig uitgewerkte stads- en dorpsgezichten, stillevens en landschappen. Hij werkte in Amsterdam (1933-1948), Zuid-Frankrijk (Nice, Marseille), op Trinidad en Barbados. Hij was lid van de kunstenaarsverenigingen De Onafhankelijken in Amsterdam en De Rotterdamse Kunstenaars Sociëteit. In 1948 vertrok Van Yperen naar Paramaribo. Later belandde hij op Trinidad, Barbados en de Bermuda’s. Hij gaf les aan M.A.R.M. Werners.

Hij signeerde ‘van Yperen’ of ‘G.W. van Yperen’. Zijn werk werd verhandeld door o.a. Kunstzaal Van Lier en Kunsthandel Reeker te Amsterdam. In het Stadsarchief van de Gemeente Amsterdam bevinden zich drie tekeningen: 'Rembrandtplein', 'Waterlooplein' en 'De Dam', alle uit 1939. Ook het Gemeentearchief Rotterdam bezit werk van Van Yperen.

Lees verder
Werken in het archief (19)
Signatuur

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak