Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Krabbe, Jasper [5 ]

Amsterdam, 1970

Biografie: Jasper Krabbe

Jasper Jeroen (Jasper) Krabbé is een Nederlands beeldend kunstenaar. Krabbé is de middelste zoon van de acteur en beeldend kunstenaar Jeroen Krabbé, kleinzoon van beeldend kunstenaar Maarten Krabbé en achterkleinzoon van beeldend kunstenaar Hendrik Maarten Krabbé.

Jasper Krabbé studeerde cum laude af (schilderkunst en grafiek) aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en aan de Cooper Union New York. Jasper Krabbés schilderijen reflecteren de herinnering aan plaatsen, gebeurtenissen en individuen, opgedaan tijdens reizen naar onder andere Cuba, de Stille Zuidzee en Nieuw-Zeeland. Krabbé begon zijn artistieke carrière op straat: als de graffiti-artiest 'Jaz' maakte hij deel uit van het Amsterdamse collectief USA (United Street Artists).

In zijn tekeningen maakt Jasper Krabbé vaak gebruik van reeds bestaand materiaal zoals enveloppen, pakpapier en pagina's uit boeken of encyclopedieën. Daarmee mengt hij de oorspronkelijke functie met persoonlijke beelden. Solo had Jasper Krabbé eerder exposities in onder andere Zweden, Brazilië, Italië en de Verenigde Staten en wordt vertegenwoordigd door Galerie van der Mieden in Antwerpen. Werk van de kunstenaar is opgenomen in collecties van onder meer De Nederlandsche Bank en het Stedelijk Museum Amsterdam.

Lees verder
Werken in het archief (8)

 

Iedere donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak