Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Hemert, Frank van

Kerkrade, 1956

Biografie: Frank van Hemert

Geboren in Kerkrade. Woont en werkt in het weidse polderlandschap van Noord-Holland in Starnmeer. Hij kreeg vroeg in zijn carrière bekendheid door de prominente deelname aan de Documenta 7 in Kassel (1982). Verscheidene tentoonstellingen, onder andere in het Haags Gemeentemuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Rijksmuseum Twenthe Enschede, volgden. De afgelopen jaren heeft hij meermaals geëxposeerd in musea en galeries in het buitenland.

Wie het oeuvre van Frank van Hemert volgt, weet dat deze kunstenaar voortdurend op zoek is naar confrontatie en emotie in zijn beeldend werk. De indrukwekkende schilderijen -en tekeningen series met als titel o.a.: Secret Survivors, Laatste slaapkamer en Mind of Tibet leverden daarvan al eerder het bewijs. Ook met zijn nieuwste serie Und die Frauen warten... laat Van Hemert een overweldigend en intrigerend beeld zien, waarin ditmaal de zonnebloem een centrale rol speelt. De kunstenaar weet de emotie iedere keer weer voelbaar te maken door de fysieke arbeid van het schilderen.

De textuur, materiaalbehandeling, kleur, kijkrichting en vorm geven het werk een bepaald gevoel, waardoor het drama in het beeld verlevendigt. Daarnaast durft Van Hemert stelling te nemen: zijn werk is een wereld die zintuiglijk raakt en daarnaast aanleiding geeft tot het maken van overwegingen.

Lees verder
Werken in het archief (10)
Nieuws (1)