Gestolen kunst

Veel gestolen kunst wordt weer verhandeld. Kopers krijgen op deze wijze kunst in bezit waarvan het eigendom kan worden betwist en wat een grote impact zal hebben op een toekomstige prijszetting en verkoopbaarheid. De vermelding van een gestolen kunstwerk in deze databank verkleint de verkoopmogelijkheden, en daarmee de kans op het verwerven van een gestolen kunstwerk, en vergoot de kans dat een werk weer terugkomt bij de rechtmatige eigenaar. Daarnaast fungeert de databank als een afschrikmiddel om met gestolen kunst te worden benaderd.

Verifiëren gestolen kunstwerk
U kunt op deze pagina een zoekterm (kunstenaar of titel) ingeven of alfabetisch zoeken. Het zoekresultaat verschijnt vervolgens in middelste en rechterkolom. Als de databank wordt doorzocht worden de gestolen kunstwerken ook weergegeven bij de kunstenaar. Naast het aanbod, vraag en archief verschijnt dan ook de kolom gestolen kunstwerken. Op deze wijze worden ook niet actieve zoekers geconfronteerd met de werken die gestolen zijn.

Gestolen kunstwerk opnemen in databank
U kunt gestolen kunstwerken op laten nemen in de databank. Per werk brengen wij u hiervoor eenmalig 27,50 euro in rekening. U kunt dit volledig online regelen door het aanmeldingsformulier in te vullen.

 

Zoeken

Vul hier een deel van de naam van de kunstenaar of het werk in.

Zoek op naam van kunstenaarGestolen kunst